Johnny Depp is een Amerikaanse acteur, producent en muzikant die geboren is op 9 juni 1963 in Owensboro, Kentucky, Verenigde Staten. Hij is een van de meest bekende en veelzijdige acteurs in de entertainmentindustrie. Johnny Depp staat bekend om zijn talent voor het spelen van uiteenlopende en excentrieke personages in films.

Johnny Depp heeft vele prijzen en nominaties ontvangen voor zijn acteerwerk en wordt vaak geprezen om zijn unieke en getalenteerde benadering van zijn personages. Hij is echter ook betrokken geweest bij juridische geschillen en controverse, met inbegrip van een langdurige rechtszaak tegen de Britse krant “The Sun” wegens laster in verband met beschuldigingen van huiselijk geweld, waarbij hij uiteindelijk de zaak verloor. Deze juridische kwesties hebben zijn carrière en reputatie beïnvloed

Wie is Johnny Depp?

Johnny Depp heeft een interessante en gevarieerde achtergrond die heeft bijgedragen aan zijn carrière en persoonlijke leven. Hier is een overzicht van enkele belangrijke aspecten van zijn achtergrond:

 1. Geboorte en vroege leven: Johnny Depp werd geboren op 9 juni 1963 in Owensboro, Kentucky, Verenigde Staten. Hij groeide op in Florida en Kentucky. 

 2. Muzikale interesse: Voordat hij acteur werd, was Johnny Depp geïnteresseerd in muziek. Hij begon met gitaarspelen op jonge leeftijd en droomde ervan een rockmuzikant te worden. 

 3. Doorbraak als acteur: Johnny Depp’s doorbraak als acteur kwam in de jaren 80 toen hij de rol van Captain Jack Sparrow kreeg in de film “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” (2003). Deze rol maakte hem wereldwijd beroemd en vestigde hem als een van de meest gewilde acteurs in Hollywood.

 4. Samenwerking met regisseur Tim Burton: Johnny Depp heeft nauw samengewerkt met regisseur Tim Burton en heeft verschillende memorabele rollen gespeeld in Burton’s films. De samenwerking tussen Depp en Burton werd bekend om zijn donkere en fantasierijke stijl.

 5. Persoonlijke leven en controverses: Johnny Depp heeft in de loop der jaren de aandacht getrokken vanwege zijn persoonlijke leven en juridische kwesties. Zijn huwelijk en daaropvolgende scheiding van actrice Amber Heard waren onderwerp van veel media-aandacht en juridische strijd. 

 6. Filantropie: Johnny Depp heeft ook deelgenomen aan verschillende filantropische inspanningen en liefdadigheidswerk, waaronder steun aan kinderziekenhuizen en goede doelen.

Films Johnny Depp

Johnny Depp heeft in de loop van zijn carrière in vele films gespeeld. Hier is een lijst met enkele van zijn meest opvallende films:

 1. “A Nightmare on Elm Street” (1984) – Depp maakte zijn filmdebuut in deze horrorfilm.

 2. “Edward Scissorhands” (1990) – Hij speelde de titelrol in deze moderne sprookjesfilm, geregisseerd door Tim Burton.

 3. “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” (2003) – De rol van Captain Jack Sparrow in deze film lanceerde zijn carrière naar nieuwe hoogten en leverde hem een Academy Award-nominatie op.

 4. “Finding Neverland” (2004) – Hierin speelde Depp de rol van J.M. Barrie, de auteur van Peter Pan.

 5. “Charlie and the Chocolate Factory” (2005) – Hij vertolkte Willy Wonka in deze verfilming van het klassieke kinderboek.

 6. “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street” (2007) – Een filmadaptatie van de gelijknamige musical, waarin hij de titelrol speelde.

 7. “Public Enemies” (2009) – Depp speelde de beruchte gangster John Dillinger in deze misdaadfilm.

 8. “Alice in Wonderland” (2010) – Hij portretteerde The Mad Hatter in Tim Burton’s herinterpretatie van het Lewis Carroll-verhaal.

 9. “Black Mass” (2015) – In deze film speelde Depp de beruchte gangster Whitey Bulger.

 10. “Fantastic Beasts”-reeks (2016-2022) – Hij vertolkte de rol van Gellert Grindelwald in deze spin-off van de Harry Potter-films.

 11. “Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” (2017) – Hij keerde terug als Captain Jack Sparrow in de vijfde film van de franchise.

Johnny Depp Pirates of The Caribbean

Johnny Depp is vooral bekend voor zijn rol als Captain Jack Sparrow in de “Pirates of the Caribbean” filmreeks, geregisseerd door Gore Verbinski en geproduceerd door Walt Disney Pictures. De reeks begon met “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” in 2003 en omvatte meerdere vervolgen, waaronder:

 1. “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” (2003) – De film waarmee alles begon, waarin Johnny Depp voor het eerst de iconische rol van Captain Jack Sparrow speelde. Zijn prestatie leverde hem een Academy Award-nominatie op voor Beste Acteur.

 2. “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest” (2006) – Het vervolg waarin Captain Jack Sparrow op zoek gaat naar het hart van Davy Jones.

 3. “Pirates of the Caribbean: At World’s End” (2007) – Het derde deel van de serie, waarin het verhaal van Captain Jack Sparrow en zijn avonturen met piraten en mythische wezens wordt voortgezet.

 4. “Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides” (2011) – Dit was het vierde deel van de franchise, waarin Captain Jack Sparrow op zoek gaat naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd.

 5. “Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” (ook bekend als “Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge” in sommige markten) (2017) – Het vijfde en voorlopig laatste deel van de serie, waarin Captain Jack Sparrow het opneemt tegen de angstaanjagende Captain Salazar.

De rol van Captain Jack Sparrow is misschien wel de meest iconische in Johnny Depp’s carrière, en het personage werd geliefd bij het publiek vanwege zijn humor, eigenaardige gedrag en charmante maar onvoorspelbare karakter. 

Johnny Depp samenwerking met Dior

Johnny Depp heeft samengewerkt met het Franse modehuis Dior voor verschillende parfumcampagnes. Hij werd in 2015 het gezicht van Dior’s Sauvage, een herengeur, en speelde in een opvallende reclamefilm voor het parfum.

De reclamecampagne voor Sauvage, geregisseerd door Jean-Baptiste Mondino, toonde Johnny Depp in een woestijnlandschap en portretteerde hem als een avontuurlijke en mysterieuze figuur. De campagne kreeg veel aandacht en werd positief ontvangen vanwege de visuele esthetiek en Depp’s aanwezigheid.

De samenwerking tussen Johnny Depp en Dior heeft bijgedragen aan de promotie van het Sauvage-parfum en heeft de status van Depp als een invloedrijke en veelzijdige artiest buiten de filmwereld benadrukt.

Wat is het vermogen van Johnny Depp?

Het vermogen van Johnny Depp varieert afhankelijk van verschillende bronnen en schattingen. Tijdens mijn laatste kennisupdate in september 2021 werd geschat dat het vermogen van Johnny Depp op dat moment ongeveer $200 miljoen tot $250 miljoen bedroeg.

Het is belangrijk op te merken dat financiële situaties van beroemdheden zoals Johnny Depp kunnen variëren in de tijd als gevolg van verschillende factoren, waaronder hun filmprojecten, investeringen en eventuele juridische geschillen of financiële verplichtingen. Bovendien kan het vermogen van een persoon ook veranderen als gevolg van schikkingen in juridische zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *